Destin Black

University of Maine, Intermedia Graduate Studies

Art Library

Art Library

The Art Library is open for business for Spring 2017. This semester my primary goal is to do a complete check of all genres. The books will be verified in the new Readerware catalog. All information will be checked and made up-to-date and accurate.

 

Schedule

Tuesdays 10:00 – 3:30 (5.5 Hours)

Wednesday – Flex Hours

Thursday 11:00 – 4:30 (5.5 Hours)

 

IMRC Word Press Login

 

Status Updates

IMRC Blog Posts

2016-17 Winter Holiday Work Log’

12.22.16 Holiday Book Cataloging

12.23.16 Catalog Software Evaluation

1.10.17 New Catalog Software System, Implementation

 

Spring 2017 Work Log

Week 01, 01.15.17 – 01.21.17

01.17.17 Tuesday, 10:00 – 3:30 (5.5 hrs)

First Day 0f the Semester. Verified two shelves of Artist Monographs. Cleaned up Library.

 

01.18.17 Wednesday, 12:00 – 7:00 (7 hrs)

Wrote Book reviews. Nates class was in the library. Wasted time. Verified a shelf and a half of books. Stuffed envelopes for Gene. Worked on another shelf of books.

 

01.19.17 Thursday, 10:00 – 4:00 (6hrs)

Organized 3 shelves. Then worked on database to make the next shelves go faster.

 

Week 01 Total Hours: 18.5 Worked – 10 Required + 0 Surplus = + 8.5 Surplus

 

 

Week 02, 01.22.17 – 01.28.17

Post to Site!!!!

Word Press is down but I did put my posts on my own site.

 

01.24.17 Tuesday, No Work, Snow Day

01.25.17 Wednesday, No Work

 

01.26.17 Thursday, 8:00 – 10:00 Home, 2:00 – 3:00 Library (3 Hours )

Revised Word Press entries. Edited the rest of the Artist’ Monographs in the catalogue. Got Word Press login from Gene.

 

01.28.17 Saturday, 4:00 – 5:00 (1 Hour)

Post to Word Press for 5 Weeks

 

Week 02 Total Hours: 4 Worked – 10 Required + 8.5 Surplus = + 2.5 Surplus

 

Week 03, 01.29.17 – 02.04.17

Write the 2 paragraph training proposal.

Make Schedule for Grad School Meetings

 

01.30.17 Monday, 9:30 – 10:00 (.5 Hours)

Finished the Artist Monograph Editing. Finishing the shelves should be pretty fast now. I think I can get them all done tomorrow!

 

01.31.17 Tuesday, 10:30 – 4:00 (5.5 Hours)

Finished more of the Artist Monograph section. Made sure the condition section was filled out.

 

02.02.17 Thursday, 11:30 – 4:30 (5 Hours)

The Artist Monograph section is done! YIPPIE

 

Week 03 Total Hours: 11 Worked – 10 Required + 2.5 Surplus = + 3.5

 

Week 04, 02.05.17 – 02.11.17

02.07.17 Tuesday, 11:00 – 12:00 (1 Hour)

I went to the Staff Meeting but spent the rest of the day in the lab instead of the library.

 

02.08.17 Wednesday, 12:00 – 1:00 & 3:30 – 11:30 (9 Hours)

Grad School Meeting

I decided to stay late in case school is canceled tomorrow. I finished all of Conceptual Art. I spent some time researching books in AM and CA that do not have ISBNs. Any book that has been verified has now had the ISBN checked as well. A few simply don’t have them, but I managed to find most of them. I also took a little time to edit the Publisher and Place info in the database. It isn’t that important but it did help me learn some tricks for faster editing.

I made a list of several artists and books from the Artist Monograph section so I can write more blog posts. That should give me an extra couple of hours over the weekend.

 

Thursday, 02.09.17 10:00 – 12:00 (2 Hours) Pending

9:00 Studio Visit with Allison Chase in the Art Library

Take a couple of hours to put up the books in the cart and do the Environmental Sculpture shelf since it is small. Next week I will start Exhibition Catalogs.

 

Week 04 Total Hours: 12 Worked – 10 Required + 3.5 Surplus = +5.5

 

Week 5, 02.12.17 – 02.18.17

Tuesday 02.12.17, Snow Day

 

Wednesday 02.13.17 10:00 – 1:00 (3 Hours)

Fixed Conceptual Art Section

 

Thursday 02.16.17, 10:00 – 4:30 (6.5 Hours)

9:00 Studio Visit with Allison Chase in the Art Library (Canceled)

Started Exhibition catalogues. Worked on new books. Cleaned.

 

Week 05 Total Hours: 9.5 Worked – 10 Required + 5.5 Surplus = +5

 

Week 6, 02.19.17 – 02.25.17

Tuesday 02.21.17, 12:00 – 3:30 (3.5 Hours)

Exhibition Catalogs, Asked Owen to identify unknown book info

 

Wednesday 02.22.17, 12:00 – 1:00 (1 Hour)

GSG Meeting

 

Thursday 02.23.17, 9:00 – 4:30 (7.5 Hours)

Exhibition Catalogues, Make list of Blog Books and E mail it to myself

 

Week 06 Total Hours: 12 Worked – 10 Required + 5 Surplus = 7

 

Week 7, 02.26.17 – 03.04.17

Tuesday 02.28.17, 10:00 – 3:30 (5.5 Hours)

Exhibition Catalogs, Then I went home. I was not very productive. I was distracted and not thinking clearly.

 

Wednesday 03.01.17, 12:00 – 1:00 (1 Hour)

Write a couple of book reviews

 

Thursday 03.02.17, 10:00 – 4:30 (6.5 Hours)

Exhibition Catalogues ? Or did I do something else? I did not write that down.

Week 07 Total Hours: 13 Worked – 10 Required + 7 Surplus = +10

 

Spring Break, 03.05.17 – 03.18.17

Spring Break

I did not work even though I was supposed to work one of the two weeks. I was ahead by 10 hours so it evened out.

 Week 08 Total Hours: 0 Worked – 0 Required + 10 Surplus = 0

 

 

Week 8, 03.19.17 – 03.25.17

Tuesday 03.21.17, 10:00 – 11:00 (1 Hour)

I went to the staff meeting but then I left to find a prescription and finish prepping for the trip.

 

Wednesday 03.22.17

Wed GSG Meeting – Missed because of Black Mountain trip. I E mailed the officers to explain.

 

Week 10 Total Hours: 1 Worked – 10 Required + 0 Surplus = -9

 

Week 09, 03.26.17 – 04.01.17

Tuesday 03.28.17, 10:00 – 3:30 (5.5 Hours)

Got back to the Exhibition catalogs. I am almost done but then they need to be alphabetized. Then I will move on to the books in the floor.

 

Week 11 Total Hours: 5.5 Worked – 10 Required – 9 Owed = 13.5 Owed

 

Week 10, 04.02.17 – 04.08.17

Tuesday 04.04.17, 10:00 – 3:30 (5.5 Hours)

Exhibition Catalogues

 

Wednesday 04.05.17, 12:00 – 1:00 & 1:00 – 8:00 (8 Hours)

Wed GSG Meeting

Exhibition Catalogues

Write Blog Posts

 

Thursday 04.06.17, 9:00 – 5:30 (8.5 Hours)

Finish Catalogues

 

Week 12 Total Hours: 22 Worked – 10 Required – 13.5 Owed = -1.5 Owed

%d bloggers like this: